Поліцейські викрили жителя Сарненського району на незаконному перевезенні 17 кілограмів бурштину

Під час патрулювання працівники СРПП на вулиці Артеменка в місті Дубровиця зупинили автомобіль «Toyota Camry» під керуванням 21-річного жителя села Лютинськ.

Водій дав згоду на проведення огляду транспортного засобу, під час якого правоохоронці виявили за заднім сидінням мішок із бурштином-сирцем.

Слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події, вилучила «сонячне» каміння загальною вагою майже 17 кілограмів. Як пояснює водій — бурштин придбав його брат на фірмі у Житомирській області та попросив його доставити.

За фактом незаконного зберігання та перевезення бурштину-сирцю слідчі відділення №1 (м. Дубровиця) Сарненського РВП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 240-1 КК України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють його походження. Автомобіль поміщений на територію відділення №1 (м.Дубровиця).

Досудове розслідування триває, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, а бурштин-сирець скеровуватиметься для проведення гемологічної експертизи.

Поліція Рівненської області