Поліцейські на Рівненщини вилучили майже 100 патронів та дві тротилові шашки

Під час проведення відпрацювання у протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухівки поліцейські вчора, восьмого червня,  правоохоронці виявили у чотирьох жителів області боєприпаси та вибухову речовину. 

Так, оперуповноважений відділення №5 (смт Гоща) Рівненського районного відділення поліції викрив 31-річного жителя села Вільгір на незаконному зберіганні двох тротилових шашок. Зі слів чоловік, він знайшов їх іще шість місяців тому на Рівненському військовому полігоні, а зберігав у лісопосадці неподалік місцевої заправки.  

А боєприпас протитанкової рушниці та патрони калібру 5,45 мм видав поліцейським Дубенського районного відділу поліції 31-річний місцевий житель. Крім того, 32 аналогічні боєприпаси виявили поліцейські відділення №2 (смт Рокитне) Сарненського РВП і у 38-річного жителя селища Томашгород. 

Крім того, 33 патрони калібру 7,62 мм видав поліцейським відділення №3 (м. Острог) Рівненського районного відділення поліції 61-річний житель села Кургани.

Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 КК України. Вилучене скеровано для проведення експертизи. 

Нагадаємо, що жителі Рівненщини можуть звернутись до відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби.
Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законодавством порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у виді штрафу та конфіскації зброї. А за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.  


Відділ комунікації поліції Рівненської області