Підприємство з Дубенщини працює в замкнутому циклі виробництва

Під час робочої поїздки до Острожецької громади, голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський завітав на місцеве м’ясопереробне підприємство «ІДНА».

ТзОВ «ІДНА» - сімейна справа родини Голуб, назва якої – це поєднання перших літер імен дітей засновників, братів Сергія та Володимира.

Фірма орендує землі на території Острожецької та Млинівської територіальних громад Дубенського району. Там розташовані ферми, на яких вирощують 500 тисяч курей, 5 тисяч голів свиней та 800 корів.

Основні виробничі потужності розташовані в селі Острожець, більшість працівників, яких тут понад 180, - місцеві жителі. Тут розташований цех із переробки м’яса, максимальною потужністю 20 тон/день. Підприємство має в асортименті близько 100 видів ковбасних виробів та єдину в Україні консервовану ковбасу. Свої м’ясні вироби фірма запустила під торговими марками «Острожець» та «Кузьмич». Лінії виробництва повністю автоматизовані, що значно спрощує роботу персоналу.  

Сьогодні тут працюють над реконструкцією приміщення під новий консервний цех із трьома лініями виробництва, що дозволить реалізувати нові ідеї та розширити спектр продукції.

«ІДНА» має чи не єдиний в Україні утилізаційний цех, який має дозвіл працювати поруч з виробництвом, адже не здійснює викидів в атмосферу чи у воду. Сировина, або готова продукція, термін якої вже завершився та частина зернових відправляються в утилізаційний цех, де проходять два рівні обробки та переробляються на високобілковий корм для годування свиней.

«Підприємство є прикладом соціально відповідального бізнесу: стабільно сплачує податки, чим наповнює бюджети різних рівнів, добрими справами підтримує свою громаду та людей» - поділився Всеволод Пекарський.


Дубенська РДА