Підозрювані у вимаганні та розбійних нападах в Рівному перебуватимуть під вартою


Прокуратура в суді домоглася взяття під варту одного, та продовження строків тримання за ґратами двох інших підозрюваних у хуліганстві із застосуванням спецпредметів, вимаганні з погрозами та розбійному нападі, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 187 КК України).

Слідством встановлено, що чоловіки у березні цього року, застосовуючи спеціально заготовлені предмети, біля магазину «Озерянка» у Рівному побили чоловіка та пошкодили його автомобіль Land Rover Range Rover, чим завдали збитків на майже 90 тис. грн.

Також, у кінці березня двоє з цих чоловіків вимагали в однієї з рівненських родин 150 тис. доларів США неіснуючого боргу їхнього сина, погрожуючи насильством у разі відмови. Родина передала вимагачам 10 тис. грн.

Крім того, двоє підозрюваних, яких нині також судять за викрадення людини, розбій та вимагання, у вересні цього року, за попередньою змовою ще з однією іншою особою, в с. Обарів, Рівненського району, заблокували автомобіль марки «Nissan», прокололи в ньому шини та напали на водія. Потерпілому розпилили в очі хімічну речовину, а із заднього сидіння автомобіля викрали 7500 доларів США.

Одразу після вручення підозри чоловіки уникали судових засідань з розгляду клопотань про обрання їм запобіжних заходів, а один з підозрюваних взагалі почав переховуватись від слідства. Втім минулого тижня, завдяки скоординованим заходам, правоохоронці його розшукали на Закарпатті та доставили в Рівне.

22 листопада та 23 листопада, рішеннями Рівненського міського суду підозрюваним продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Щодо четвертого фігуранта, який перебуває під цілодобовим домашнім арештом, наразі розглядається апеляційна скарга прокурора з метою зміни такого запобіжного заходу на тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура