Освітяни Рівненщини взяли участь у міжнародній конференції

Керівники шкіл, представники обласного управління освітою та інституту післядипломної освіти областівзяли участь у Міжнародній конференції «Нова Українська Школа: Компетентності лідерства та менеджменту керівників опорних шкіл для підвищення якості освіти». Захід відбувся 5 листопада в Києві.

«Рівненщина -  єдина область в Україні, яка привела свою мережу у відповідність до нового Положення про освітній округ і опорний заклад освіти», -зазначила у своєму виступі заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

На конференції розглядали роль керівництва опорного закладу освіти, інструментів для розвитку якості освітньої діяльності та стратегії розвитку школи в процесі реформ. Учасники ознайомилися з доповідями не лише вітчизняних професіоналів, але й почули про досвід реформування освіти в Австрії. Освітяни  також працювали в секціях та обговорювали реформи освіти за круглими столами.

«Такі заходи покращують комунікацію та бачення траєкторії руху змін в освіті, що дає змогу краще реагувати на виклики сучасності», - поділився враженнями від конференції начальник управління освіти і науки РОДА Григорій Таргонський.