Освітній процес щокварталу моніторитимуть у коледжах і вишах

У закладах вищої та фахової передвищої освіти щокварталу проводитимуть моніторинг організації освітнього процесу.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії та громадської ради при Державній службі якості освіти України.

За словами директорки департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Служби якості освіти Наталії Вітранюк, безпека учасників освітнього процесу наразі є визначальним чинником при виборі формату роботи закладами освіти.

«Відповідно з початку навчального року значно зросла частка закладів вищої освіти, які працюють у змішаному (очно-дистанційному) форматі (46%), на заміну дистанційному та очному», – наголосила Наталія Вітранюк.

Також вона зазначила, що кількість перешкод для доступу студентів до освітніх послуг збільшується.

«Утім, дедалі більше виникає перешкод для доступу студентів до освітніх послуг у зв’язку з відключеннями електропостачання, також страждає мотивація через психоемоційний стан учасників освітнього процесу та інші чинники, спричинені війною», – підкреслила директорка департаменту.

Саме для вивчення цього комплексу проблем і подальшої розробки рекомендацій на запобігання загрозам, які деструктивно впливають на якість надання освітніх послуг в умовах воєнного стану, Держслужба й надалі щокварталу проводитиме вивчення питань організації освітнього процесу в закладах вищої та фахової передвищої освіти.