Офіційна заява міської ради Рівного стосовно здорожчення вартості проїзду у маршрутках та тролейбусах

Шановні рівняни!

Мережею ширяться чутки про здорожчання вартості проїзду у маршрутках, тролейбусах чи не вдвічі.

На жаль, у гонитві за хайпом деякі ЗМІ висмикують слова з контексту і починають інтерпретувати інформацію про критичну ситуацію із паливом і зростання вартості запчастин, як привід уже завтра підняти вартість квитка.

Так, ситуація зараз непроста. Непроста вона для усіх: для пасажирів, для підприємств, для перевізників, для міського бюджету. Але треба бути об'єктивними та говорити про ситуацію належним чином. Особливості перевезень станом на сьогодні коментує начальник управління транспорту та зв'язку Іван Фурлет.

Війна змушує нас шукати шляхи, як зберегти максимум стабільного життя за критичного браку ресурсів.

Саме тому тролейбуси Рівнеелектроавтотрансу - працюють на межі можливостей аби зберігати випуск на довоєнному рівні і навіть продовжили час курсування.

Саме тому приватні перевізники - скоротили кількість автобусів і кількість рейсів.

Саме тому РОВА визначило для перевізників окрему АЗС, аби вони мали першочерговий доступ до пального.

Але ми зараз у критичному періоді. А в критичний час потрібно зберігати голову холодною, а рішення приймати виважені.

Уряд, обіцяє невдовзі вирішити питання з постачанням пального у країні. Рівне та всі інші міста з розумінням витримують цю ситуацію, бо розуміють, кому зараз найскладніше.

У будь-якому випадку, зараз всі вживають заходів для стримування цін, а розрахунки перевізників, які вони подають, будуть детально проаналізовані перед тим як виноситись на розгляд.

А поки, нам треба бути згуртованими і стійко пройти цей критичний час. Будь ласка, утримайтесь від зайвих поїздок на авто, плануйте поїздки тролейбусом за розкладом, відшукайте велосипед і ходіть більше пішки, гуртуйтесь із сусідами і знайомими...

Молімося та підтримуймо наших воїнів, що мужньо б'ють ворога на фронті!

Рівненська міська рада