Офіційна інформація щодо закриття закладів освіти Здолбунівської громади

22 вересня відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Здолбунівської міської ради.

Джерело Здолбунівська міська рада.

На виконання рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 (протокол № 35), комісія вирішила з 00 годин 00 хвилин 23 вересня 2021 року в Здолбунівській громаді встановлюється “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території громади.

Комісією було вирішено зупинити навчальний процес до забезпечення організації вакцинації 80 відсотків працівників, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), у таких освітніх закладах:

  • Здолбунівська ЗОШ І-ІІІ ст. №4;
  • Здолбунівська гімназія;
  • Орестівська початкова школа;
  • Здолбунівський ЗДО “Чебурашка”;
  • Здолбунівський ЗДО “Усмішка”;
  • Здолбунівська музична школа;
  • Здолбунівський центр творчості дітей та юнацтва

Директори вищевказаних закладів освіти мають вжити заходів щодо організації вакцинації працівників закладів та відновлення роботи закладів у максимально стислі терміни.

Варто зазначити, що 22 з 29 закладів освіти Здолбунівської громади мають 80% і більше вакцинованих працівників і продовжують свою роботу у звичному режимі, дотримуючись карантинних обмежень.

Ще тиждень тому ситуація з вакцинацію у закладах освіти була невтішна. Та завдяки розумінню і злагодженій роботі Здолбунівської міської ради, медичної та освітньої ланок, у Здолбунівській громаді продовжується навчальний процес здобувачів освіти.