Неймовірно смачні мариновані гриби на зиму

Гриби - смачна і корисна закуска для багатьох. Щоб порадувати себе і свою сім'ю, пропонуємо вам дізнатися простий рецепт маринованих грибів на зиму.

Впевнені, після приготування таких грибів, магазинні ви більше їсти не будете.

По такому рецепту гриби готували ще наші бабусі. Спробуйте ви приготувати смачну закуску.

Мариновані гриби - рецепт

Вам потрібно:

  • Гриби печериці - 1,2 кг
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 160 мл
  • Оцет - 120 мл
  • Лавровий лист
  • Сіль - 1,5 столові ложки
  • Перець горошком
  • Цукор - 3 чайні ложки

Гриби вибираємо максимально маленькими, або розрізати грибочки на кілька частин.

У каструлю налити воду та оцет.

До маринаду обов'язково додаємо сіль. Далі цукор, лавровий лист та перець.

Розсіл для грибів на зиму повинен закипіти.

Додати гриби в каструлю до маринаду та дати закипіти розсолу, але вже з грибами.

Каструлю з маринадом та грибами закрити кришкою, та повариться грибам хвилин 7 на дрібному вогні.

Гриби потрібно помішувати пару разів під час приготування.

У невелику банку відправити готові гриби, залити розсолом та дати охолонути.

Закрити банки та поставити в холодильник.