Неповнолітніх утікачів із Острога розшукали у Рівному

Фото ілюстративне

Про втечу двох 15-річних підлітків до поліції повідомили о 23:30 27 листопада працівники закладу, де вони навчаються. Оскільки хлопці «зникають» не вперше, то по допомогу до правоохоронців вирішили звернутися без зволікань. 

«Ситуація ускладнювалася тим, що ніхто достеменно не знав, коли саме вони втекли і як далеко могли дістатися, — розповідає очільниця відділу ювенальної превенції обласного управління Національної поліції Ірина Чорна. 

До пошуку втікачів залучили працівників ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, а також Острозького та Рівненського відділів поліції, оскільки встановили маршрут утікачів: із райцентру хлопці поїхали до Рівного.

Усю ніч правоохоронці перевіряли вокзали, магазини, площі, вулиці, збирали інформацію про їх можливих знайомих. Знайти втікачів вдалося зранку, 28 листопада.

«Вони йшли вулицею Степана Бандери у Рівному — просто мені назустріч», — пригадує Ірина Чорна.  

Хлопці — вихованці «Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей», нині навчаються у Острозі. У закладі їх характеризують як порушників поведінки та дисципліни. Стосовно своєї втечі говорити чи пояснювати будь-що відмовляються. 

Поліцейські Рівненщини за десять місяців цьоріч розшукали 247 зниклих безвісти дітей. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області