Народний ансамбль «Веселка» з Костополя побував на фестивалі у Франції

Народний аматорський ансамбль танцю «Веселка» Костопільського будинку культури у супроводі оркестру Костопільської школи мистецтв стали учасниками 29-го Міжнародного фестивалю Les Folklores du Monde, що пройшов у французькому місті Алансон (регіон Нижня Нормандія) з 8 по 14 липня. Цьогоріч його учасниками стали Франція, Україна, Чилі, Ірландія та Мартиніка (заморський регіон Франції).

8 липня костопільську «Веселку» гостинно зустрів Алансон. Крім репетицій та виступів, у програмі були також постановки спільних танців з іншими учасниками, анімаційні шоу у торгових центрах та на вулицях міста. 10 липня відбулася офіційна церемонія знайомства учасників фестивалю з мером міста Алансон паном Жоакімом Пюйо та директором фестивалю паном Мішелем Гардоном.

А 10 та 12 липня відбулися два великі концерти. Кожне шоу тривало понад три години. Яскраві костюми, нашу українську самобутність, майстерність та енергію гопака публіка сприйняла гаряче. Упродовж фестивальних днів тривали виставки-продажі виробів декоративно-прикладного мистецтва, які представляли культуру та традиції країн учасників фестивалю. Свої вироби представила Зоряна Кірноз, педагог Костопільського будинку школярів та юнацтва.

13 липня відбувся великий парад усіх учасників вулицями Алансона та грандіозний салют. Після фестивалю наші танцюристи та музиканти відвідали скелястий острів та абатство Мон-Сен-Мішель - одне з найпрекрасніших місць Франції. Дорогою додому побували також у Парижі та у Страсбурзі, родзинкою якого є історичний центр, внесений до світової спадщини ЮНЕСКО.

У спілкуванні французькою мовою допомагала Зоряна Кірноз.


Костопільська міська рада

 

Костопільська міська рада