Надєїн: Не біда, якщо чемпіонат не дограємо. Головне – викинути окупантів

Президент "Вереса" Іван Надєїн прокоментував повномасштабне вторгнення російських окупантів на територію Україну.

- До останньої миті не думали, що росія розпочне війну проти нас. Команда проводила хороші збори у Туреччині. Ми з нетерпінням чекали на відновлення сезону. Вірили, що повернемо великий футбол у Рівне і потішимо своїх вболівальників. Але все змінилося 24 лютого. Війна застала мою родину в самому епіцентрі подій в Ірпіні. З великими труднощами, але ми змогли виїхати з дітьми та дружиною. Віримо у Збройні сили України. Про це я написав одразу, як прилетіли перші ракети. Сьогодні ми боремося за незалежність і майбутнє. Це історична битва. Мені здається, ми поки що не усвідомлюємо її значення у повній мірі.

- Сьогодні немає нічого важливішого, ніж війна і наша перемога. Але вболівальники все одно цікавляться, як клуб, що з гравцями?

- Усі на зв’язку. Кожен намагається бути корисним і чимось допомогти фронту та обороні. Зараз такий час, що будь-яка допомога важлива. Хтось допомагає збирати гуманітарну допомогу. Хтось займається укріпленнями. Усі дуже хочуть повернутися до мирного життя. Скажу, що як клуб ми виконали усі контрактні зобов’язання перед гравцями і тренерами включно моменту, коли почалася війна. Також намагаємося допомогти місту, ЗСУ. Ось нещодавно взяли участь в організації виїзду дітей та жінок до Болгарії. Будемо й надалі допомагати. Усіх, хто хвилюється, хочу заспокоїти: буде Україна, буде й "Верес". А ми не сумніваємося у нашій перемозі, тож тримаймо стрій.

- Яка ймовірність, що чемпіонат буде дограно?

- Все залежить від ситуації на фронті і часу, коли Україна переможе. Це єдине, що усіх нас зараз хвилює. Не біда, якщо чемпіонат не дограємо. Потім надолужимо. Головне – викинути окупантів, цих військових злочинців з нашої землі. росія спокутуватиме свою провину поколіннями. А Україна, переконаний, отримає нове дихання. Ми швидко відбудуємо країну і станемо набагато сильнішими, - сказав Надєїн.

За матеріалом Ua-footbal