На Сарненщині триває всеукраїнська акція озеленення

Сьогодні, 22 жовтня, у місті Сарни відбувся черговий етап озеленення міста в рамках реалізації програми президента «Зелена країна» та в межах акції «Створюємо ліси разом». У заході взяли участь сарненські лісівники та небайдужі жителі міста.

Акцію запланували на 10 годину. Працівники ДП «Сарненське лісове господарство» завчасно підготували площу та реманент. Дерева висаджували поблизу приймального відділення Сарненської центральної лікарні та меморіалу воїнам Другої світової війни. На початку акції для учасників провели короткий інструктаж із правильної висадки дерев, повідомили у виданні СарниNews.City.:

— В найближчу годину ми всі станемо лісівниками. Сьогодні в планах висадити більше 80 дерев різних порід: туя, ялівець, горобина, ялина. Насправді процес висадки максимально простий — одна людина рівно тримає древо, а інша засипає ґрунт та додає добриво. Після чого втрамбовуємо землю — і все. А щоб дерево прижилось, насамперед потрібно мати хороший настрій, — розповів Олег Легкобит, директор ДП «Сарненське лісове господарство».

Взяти участь в акції досить просто, необхідно лише заповнити спеціальну форму реєстрації на сайті «Зелена країна». Лісівники зорієнтують учасників по датах заліснення та забезпечать інвентарем. Також за допомогою сайту можна зробити благодійний внесок (50 грн за одне висаджене дерево) на допомогу онкохворим дітям.