На Сарненщині арештовано майно товариства, співвласниками якої є суб’єкти російської федерації

Сарненською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному проваджені за фактом здійснення службовими особами одного з кар’єрів Сарненщини незаконних дій з реалізації майна, яке перебувало у податковій заставі (ч. 2 ст. 190 КК України).

Так, прокурорами встановлено, що у товариства була наявна заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, нарахованого роботодавцями на суми заробітної плати, у зв’язку з чим з метою забезпечення виконання платником податків своїх обов’язків, податковим органом передано певне майно кар’єру у податкову заставу, однак під час перевірки стану збереження зазначеного майна встановлено відсутність останнього за місцем зберігання.

Так, ухвалою Рівненського апеляційного суду накладено арешт на 7 об’єктів нерухомості, загальною площею 3508,7 кв.м., належних товариству на праві приватної власності.

Наразі призначена оціночно-будівельна експертиза для встановлення вартості цього майна. А також вирішується питання про його передачу в управління АРМА.

Рівненська обласна прокуратура