На Рівненщині зняли карантин щодо африканської чуми свиней

Карантинні обмеження зняли після виконання всіх необхідних ветеринарно-санітарних заходів.

«За час карантину в урочищі «Підкозли», а також зонах захисту та нагляду – в Дубровицькому, Зарічненському, Володимирецькому, Рокитнівському та Сарненському районах відібрано біоматеріал від 69 диких кабанів. Отримані негативні результати. В епізоотичному вогнищі – в Жаденському лісництві, відстріляно 26 свиней, туші яких спалено», - доповів начальник управління ветеринарної медицини в  області Володимир Лазарчук під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській ОДА.

Також при в’їзді в лісництво були встановлені карантинні пости та дезбар’єри, котрі щоденно оновлювалися.

«Завдяки оперативному реагуванню керівництва облдержадміністрації та виділенню коштів з резервного фонду, вдалося швидко придбати спецодяг, хлорку, паливо та  провести оздоровчі заходи», - наголосив Володимир Лазарчук. 

""

У свою чергу керівник комісії, перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський подякував усім причетним службам за вчасне виконання Плану заходів, завдяки чому хворобу вдалося локалізувати та зняти карантин.

Разом з тим, Юрій Приварський акцентував увагу причетних служб та керівників РДА на чіткому та оперативному виконанні заходів щодо профілактики та недопущення нових спалахів хвороби. Відтак, прийнято рішення, зокрема, щодо депопуляції диких кабанів в Рівненській області, проведення позапланових перевірок свиногосподарств та м’ясопереробних підприємств.