На Рівненщині знову працюватиме центр вакцинації

Цими вихідними, 12-13 червня, 30 центрів масової вакцинації працюватимуть у 14 регіонах України. Щеплюватимуть пацієнтів у пункті й на Рівненщині.

Здійснювати щеплення будуть мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В.Поліщука.

Там вакцинуватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ.

Щеплюватимуть тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, а також за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.

Як розповідає Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, робота таких центрів дозволяє значно прискорити темпи вакцинації в країні та захистити проти COVID-19 якомога більше українців.

«Ми бачимо, що з кожним тижнем центри вакцинації з’являються у багатьох містах. Ми закликаємо місцеву владу в інших регіонах відкривати нові центри, щоб охопити ще більше людей. Міністерство охорони здоров'я допомагатиме створювати такі центри, забезпечувати їх вакцинами та навчати персонал», - зазначив Ігор Кузін.

Більше про вакцинацію від COVID-19 можна дізнатись за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.


Рівненська обласна рада