На Рівненщині знищено майже 15,5 тисяч пачок цигарок, які не мали власника

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до Порядку взаємодії Державної прикордонної служби та Державної податкової служби під час виявлення ознак порушень митних правил, а також майна, яке не має власника або власник якого невідомий (затвердженого спільним наказом МВС України та Мінфіну від 18.10.2018 №849/828) відділами прикордонної служби «Дубровиця» та «Вичівка» було повідомлено  про факти виявлення  майна (цигарок)  з ознаками порушень митних правил, яке не має власника, в кількості 15450 пачок.

Відповідно до актів опису та попередньої оцінки майна таке безхазяйне майно було поставлено на облік в ГУ ДПС в області. 

Комісією, утвореною відповідно до вимог Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави і розпорядження ним, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.1998 року № 1340, на підставі п.9.13 вищезазначеного Порядку прийнято рішення про знищення (утилізацію) тютюнових виробів.

Орієнтовна вартість партії – більше 300 тис гривень.

Майно, якість якого не відповідає вимогам стандартів, небезпечне у санітарно-епідемічному стані або яке не пройшло відповідного випробування, карантинної обробки чи непридатне для реалізації, підлягає  знищенню (утилізації). Це може бути спалювання, фізико-хімічна чи біологічна обробка, – пояснюють в податковій службі.

Знищення зазначених безхазяйних тютюнових виробів  було здійснено шляхом спалювання відповідно до вимог законодавства.