На Рівненщині затримали інформатора окупантів

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури затримано жителя Рівненщини, який з ідеологічних мотивів надавав допомогу державі-агресору, чим зрадив інтереси України, а також придбав і зберігав бойові припаси та вибухові пристрої без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зокрема встановлено, що чоловік повідомляв представника спецслужби держави-агресора про шляхи передислокації військової техніки ЗСУ та місця розташування військових частин з метою завдання авіаційних ударів.

Крім цього злочинець виявив бажання очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами території Рівненської області.

18 березня, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зрадника, у нього вилучено 4 боєкомплекти патронів до автоматичної зброї та дві гранати РГД-5 із запалами до них.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому вже оголошено про підозру, вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Рівненська обласна прокуратура