На Рівненщині відшкодовуватимуть втрати лісогосподарського виробництва


На Рівненщині обговорили, на що першочергово спрямовуватимуть кошти, що надійшли як  відшкодування втрат лісогосподарського виробництва. Це питання вивчала спеціальна обласна комісія, засідання якої відбувалося під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка.

Відтак, розглянули звернення 46 сільських, селищних, міських територіальних громад.

«На сьогодні важливо визначитись щодо фінансування робіт, які потрібно виконати цьогоріч. Звертаємо увагу, перш за все, на ті тергромади, де були певні питання і пропозиції з боку членів обласної комісії», - зазначив Ігор Тимошенко.

Також обговорили необхідність першочергово спрямувати кошти на заходи з проведення нормативної грошової оцінки та інвентаризації земель. Адже це сприятиме створенню ефективного механізму регулювання земельних відносин та державного управління земельними ресурсами області.  

Крім того, за результатами роботи обласної комісії, сформовано перелік заходів та об’єктів для їх фінансування у 2023 році за рахунок коштів, які надходять до обласного бюджету у порядку відшкодування втрат лісогосподарського виробництва з орієнтовним розподілом обсягів фінансування.