На Рівненщині тривають заходи проти незаконного видобутку бурштину: вилучено мотопомпу, дев’ять кілограмів бурштину

Впродовж минулої доби правоохоронці опрацювали сім повідомлень щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю, а також сьогодні, 29 грудня, провели санкціонований обшук у господарстві рівнянина.

Вчора, 28 грудня близько 19:30 до поліції надійшло повідомлення про незаконний видобуток бурштину у лісовому масиві поблизу села Селище.

На місці події поліцейські Сарненського відділу поліції спільно з працівниками оперативного штабу виявили мотопомпу кустарного виробництва на базі двигуна «Mercedes-Benz». Мотопомпу помістили на територію місцевого відділу поліції.

Крім того, під час санкціонованого обшуку господарства 25-річного жителя обласного центру слідчі Рівненського відділу поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку виявили та вилучили 6 600 грамів «сонячного» каміння, а в транспортному засобі «Lexus LX 570» — 2 400 грамів.

Вилучений бурштин слідчі скеровуватимуть на експертизу.

Досудові розслідування за фактами незаконного видобування та зберігання бурштину за частиною 1 статті 240-1 Кримінального  кодексу України тривають.

Крім того, правоохоронці продовжують проводити відпрацювання північних районів у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю.


Відділ комунікації поліції Рівненської області