На Рівненщині судили колаборанта з Луганщини за співпрацю з окупантами

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району лнр», який добровільно пішов на співпрацю з державою-агресором.

За даними слідчих, у березні 2022 року чоловік з власної ініціативи почав «співпрацювати» з ворогом заради отримання підвищення та брав активну участь у просвітницьких заходах на території окупованого району щодо пропаганди російської культури та мови.

На підставі зібраних доказів, фігуранта визнано винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на ТОТ, у т.ч. в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Рішення суду йому призначено покарання у вигляді 10 років тюрми з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов`язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією майна.

Розслідування проводили слідчі СБУ Рівненської області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

СБУ попереджає, що кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом!