На Рівненщині перевіряють суб’єктів господарювання, що використовують працю іноземних громадян


На виконання Доручення Прем’єр-міністра України від 20.10.2021 № 47357/1/1-21 посадові особи Управління Держпраці у Рівненській області провели спільну онлайн нараду з представниками територіальних органів Державної податкової служби, Державної міграційної служби, Головного Управління Національної поліції в Рівненській області. Учасники проаналізували хід виконання доручення та узагальнили пропозиції, спрямовані на досягнення ефективної взаємодії при проведенні заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання прав іноземців та осіб без громадянства,які працюють у суб’єктів господарювання на території Рівненської області.

Загалом, на виконання доручення Прем’єр–Міністра України та в.о. голови Державної служби України з питань праці, посадовці Управління Держпраці у Рівненській області вже відвідали 27 суб’єктів господарювання. Позаплановий захід державного нагляду (контролю) відбувається у формі перевірки щодо додержання вимог законодавства про працю та зайнятість населення.

Під час перевірок особлива увагу приділяється наявності у суб’єкта господарювання дозволу на використання праці іноземця або особи без громадянства, оформленню трудових відносин та оплаті праці.

Управління Держпраці у Рівненській області