На Рівненщині майже пів року 12-ний хлопчик жив у кімнаті без вікон з забитими дверима

На Рівненщині 12-річний хлопчик п'ять місяців проживав у кімнаті без вікон, двері  на ніч забивали цвяхами.
?
Про це повідомили на сторінці Ювенальної превенції Дубенського РВП.

Так 7 лютого до офіцера Смизької громади зателефонувала місцева жителька та повідомила, що її син у вечірню пору доби привів додому хлопчика з сусіднього села, який категорично не хотів повертатися додому, оскільки його вдома ображала мама.

На дане повідомлення відразу виїхали ювенальний поліцейський, поліцейський офіцер громади та начальник служби у справах дітей. При спілкуванні з дитиною, останній був дуже наляканий та на контакт не йшов.

Для з'ясування всіх обставин працівники поліції спільно з ССД переїхали до місця проживання малолітнього, де було встановлено зі слів рідних, що хлопчик ну дуже не слухняний та все ламає вдома, тому вони його вирішили ізолювати у вищевказану кімнату, де на ніч ставили відро і кружку води, а двері зачиняли на цвяхи, щоб хлопчик не міг вийти.

При цьому мати чинила відносно сина фізичне насильство.

"Відразу постало питання, куди подіти дитину?!! Але проблема швидко вирішилася так як при зустрічі з працівниками поліції мати сама попросила, щоб в неї забрали дитину, бо вона не бажає його більше виховувати", - повідомляють на сторінці ювенальної превенції.

Сьогодні за заявою матері хлопчика було поміщено до КЗ "Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей" Рівненської області ради. На матір складено адміністративний протокол за домашнє насильство та дано термін 3 місяці, щоб виправитися та повернути дитину.