На Рівненщині газова компанія повернула понад 90 тис. грн через незаконну зміну ціни на «блакитне паливо»

Господарським судом Рівненської області задоволено позов Рівненської обласної прокуратури в інтересах одного з відділів освіти колишнього Острозького району до газової компанії про стягнення понад 90 тис. грн, безпідставно переплачених за «блакитне паливо».

Так встановлено, що в невеликий проміжок часу сторонами укладено ряд додаткових угод до договору на постачання газу, якими збільшено ціну без належного обґрунтування коливання цієї вартості на ринку у відповідний період, що є порушенням Закону України «Про публічні закупівлі».

Господарський суд Рівненської області погодився з наведеними доводами прокурора, та визнав, що ці додаткові угоди є нікчемними, а безпідставно завищена та сплачена за ними сума підлягає поверненню до місцевого бюджету.

На виконання вказаного рішення суду газовою компанією вже сплачено на рахунок відповідного відділу освіти понад 90 тис. гривень.

Загалом, з початку року органами обласної прокуратури в інтересах держави в особі закладів освіти пред’явлено 9 позовних заяв до газових компаній про стягнення за такою схемою безпідставно сплачених коштів в сумі 467 тис. грн, з яких 6 позовів на суму 347 тис. грн судами вже задоволено.

Рівненська обласна прокуратура