На Рівненщині чоловік виграв грант від держави і відкрив швейний цех

Там виготовляють тактичний одяг для військових. Його вже носять українські захисники. Кажуть – і зручно, і тепло, розповідається на сторінці у Фейсбук начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля.

До повномасштабної війни Михайло Хомич разом із сім’єю мешкав в Ірпені. Очолював юридичний відділ будівельної компанії. Але вже 24 лютого минулого року вивозив дружину і двомісячну доньку подалі від вибухів. Сім’я переїхала на Рівненщину.

 «Тоді, у перші дні війни кожен намагався долучитися до оборони, хто як міг. Ми допомагали споруджувати укріплення. Зокрема, в районі аеропорту. Розливали «коктейлі Молотова», закуповували пальне, лопати і інші необхідні на той час речі. Допомагали волонтерам, які займалися гуманітарною допомогою, возили найнеобхідніше хлопцям, які були на північному кордоні області», - згадує Михайло.

 Тоді він спілкувався з багатьма друзями, які пішли до лав ЗСУ добровольцями. На той час у них серед іншого була потреба в теплому тактичному одязі. Чоловік почав шукати, хто в Рівному міг би його пошити. І це виявилося доволі непростим завданням. Зрештою, зрозумів, що результативніше буде організувати таке виробництво самостійно.

 Так у Михайла Хомича виникла ідея розпочати власну справу. А потім він дізнався про можливість отримати грант від держави на її розвиток. Каже, тут відіграв роль його юридичний досвід. Адже він звик відстежувати і вивчати інформацію про різноманітні нововведення. Тож чоловік скористався урядовою програмою «єРобота».

 Михайло отримав консультації від фахівців Рівненського обласного центру зайнятості, пройшов навчання, написав бізнес-план, подав онлайн-заявку через портал «Дія». І проєкт підтримали. Чоловік отримав 250 тисяч гривень від держави на розвиток своєї справи.

 Гроші він спрямував на обладнання і облаштування цеху. Взяв на роботу людей. До речі, серед них є і жінка-переселенка з Харкова. Вона – досвідчений технолог. І зараз вони шиють повсякденний тактичний одяг. Це костюми, штани з утепленням і літнього варіанту, флісові кофти та інше. Продукцію закуповують і волонтери – спрямовують її для військових.

 Михайло Хомич каже, що швейну справу розвиватиме надалі. І це його внесок у перемогу.

 Тим часом спробувати скористатися грантовою програмою від держави може кожен! Подробиці - за посиланням: https://bit.ly/3YzQ8i0.