На Рівненщині 5-й найвищий рівень пожежної небезпеки

Рятувальники Головного управління ДСНС України у Рівненській області закликають краян не провокувати пожежі у природних екосистемах.

З початку року на Рівненщині трапилося 101 пожежа в екосистемах на загальній площі майже 140 га.

Не паліть суху траву господарюючі на власних присадибних ділянках, адже неконтрольоване горіння може розповсюдитися на велику територію та призвести до катастрофічних наслідків завдаючи суттєвої шкоди довкіллю й призводячи до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Нагадуємо, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, трави або її залишків, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено ст. 77-1 КУпАП накладення штрафу на громадян.

Якщо вже ви стали свідком того що, горить суха трава то необхідно негайно вжити заходів, щоб загасити полум’я підручними засобами, а якщо це неможливо – викликати оперативно-рятувальну службу за номером -101.

ГУ ДСНС України у Рівненській області