На річці Горинь затримано порушника з електровудкою

23 червня 2021 року на р. Горинь, поблизу с. Висоцьк Дубровицького району Рівненської області інспекторами Рівненського рибоохоронного патруля задокументовано грубе порушення правил рибальства. Затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – електровудки. Завдяки оперативним діям патрульних, чоловік не встиг завдати шкоди рибним запасам області.

У порушника було вилучено сачок, електровудку та акумулятор. Складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

«Закликаємо громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. Наслідки «риболовлі» із застосуванням електровудки непоправні. Електрострум вбиває рибу, кормову базу – планктон та водних безхребетних, під його дією відмирають водорості. Це впливає на кількість та різноманіття водних біоресурсів у наших водоймах», - наголосили у Рівненському рибоохоронному патрулі.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення - просимо терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

«Електровудки» - це саморобні електричні пристрої, основними елементами яких є акумулятор, перетворювач струму, підсака, до якої підводиться електрострум. «Електровудки» спрямовані на використання електричного струму високої напруги (1–2 кВ) для здобичі риби, яка вражається електрошоком.

Під час використання заборонених знарядь лову передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ. Штраф – 3 400 - 6 800 грн або позбавлення волі строком до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів лову, а також незаконно добутих водних біоресурсів.


РІВНЕНСЬКИЙ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ