На Хрінницькому водосховищі знову виявили порушення Правил любительського та спортивного рибальства

14 та  15 липня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля здійснили рейд на водоймах Демидівської ТГ Дубенського району Рівненської області.

В результаті, на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин затримано порушника, котрий здійснював підводне полювання без посвідчення підводного мисливця. На особу складено протокол про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Близько сьомої години ранку на тому ж місці викрито грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель за допомогою сітного знаряддя лову здійснював вилов водних біоресурсів. Порушник встиг виловити понад один кг  риби (окунь, плоскирка, плітка та краснопірка). Сума збитків, завданих рибному господарству, склала понад 1 200 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя та водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Крім того, о 16 годині на «гарячу лінію» Рівненського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про факт грубого порушення правил рибальства на Хріницькому водосховищі, поблизу с. Боримель Демидівської ТГ Дубенського району Рівненської області. Працівники відомства спільно з громадським інспектором відразу виїхали на вказане місце події для перевірки інформації.

15 липня близько 3 години  викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів – сіткою. Порушник встиг виловити два кг риби. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 240 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя та водні біоресурси вилучено.

 Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.