На Дубенщині поліцейським двічі намагалися дати хабар: розпочато досудові розслідування

Два факти надання неправомірної вигоди, аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, у колишньому Радивилівському районі працівники сектору реагування патрульної поліції задокументували впродовж доби 11 березня. 

Так, близько 20:20 у селі Сестрятин інспектори зупинили автомобіль «Skoda Octavia», за кермом якого перебувала 16-річна жителька села Баранне. Під час спілкування, пасажир — батько неповнолітньої, який за зовнішніми ознаками перебував у стані алкогольного сп’яніння, запропонував вирішити питання щодо непритягнення доньки до відповідальності. Попри попередження, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, він поклав між передніми сидіннями службового авто 2000 гривень. 

Крім того, у селі Зарічне о 16:55 за отриманою оперативною інформацією поліцейські зупинили мікроавтобус «Mercedes Vito» під керуванням  49-річного місцевого жителя. Прилад «Drager» зафіксував у водія перевищення допустимої норми у понад 5 разів — 1,11 проміле.

Аби залагодити питання на місці — запропонував поліцейським фінансову винагороду. На попередження про кримінальну відповідальність за такі дії він не реагував та поклав 1800 гривень на заднє сидіння поліцейського авто. 

За обома фактами слідчі ВП № 2 (м. Радивилів) Дубенського РВП розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 369 КК України. Грошові кошти та транспортні засоби вилучені. 

На 16-річну водійку складено адмінматеріали за частиною 2 статті 126 КУпАП, а на 49-річного жителя села Зарічне — за частиною 1 статті 130 КУпАП.