На Дубенщині поліцейська стала для неповнолітнього і другом, і порадницею

Подібне трапляється нечасто. Однак, такі моменти на службі дають розуміння поліцейському, що його праця та бажання допомогти людям — немарні.

Знайомство із дубенськими правоохоронцями для Павла Завалюка із Дубенщини відбулось не за найкращих обставин. У 2014 році, коли йому було лише 12 років, він потрапив до відділку за скоєння крадіжки, до якої «спокусили» друзі. 

Наступні кілька років працівники ювенальної превенції, зокрема й нині начальник сектору ювенальної превенції Дубенського РВП Юлія Пасічник, працювали із ним як з дитиною, схильною залишати місце проживання. 

«Своїми втечами Павло завдавав клопоту не тільки нам, а й колегам і із сусідніх районів, — розповідає Юлія Пасічник, — Однак, підліток був із тих, кому потрібна була всього лиш увага та турбота. Він рано втратив батьків. Його вихованням займався літній дідусь опікун. Але сам хлопець підкупив своєю добротою і щирістю». 

З огляду на таку поведінку підлітка, відповідні служби прийняли рішення влаштувати хлопця на навчання до комунального закладу Херсонської облради «Олешківський дитячий будинок-інтернат».

Нині юнак освоює спеціальність автомеханіка в Олешківському професійному ліцеї. 

І хоча хлопець давно вийшов з-під опіки дубенських поліцейських, він частенько спілкується зі своєю першою інспекторкою — Юлією Пасічник, радиться, коли потрібна допомога чи порада.

Сьогодні вони знову зустрілись на залізничному вокзалі у Дубні — 17-річний хлопець, провідавши дідуся, повертався на навчання. Керівник ювенальної превенції допомогла хлопцеві із квитками на потяг до Херсона. 

А от несподіванкою для Павла став годинник, який його порадниця у погонах подарувала на знак дружби.

 


Відділ комунікації поліції Рівненської області