На час війни юні спідвеїсти з Рівного будуть тренуватися у Польщі

Троє юних рівненських спідвеїстів, поки в Україні триває війна, тренуватимуться у польському місті Тарнув на базі клубу "Унія". Про це Суспільному розповів керівник "Клубу вболівальників рівненського спідвею" Сергій Головня. Український та польський клуби вже домовилися про це.

Джерело Рівне.Суспільне.

Тренуватися до Польщі найближчими днями вирушать Роман Капустін, Михайло Тимощук та Василь Зламан. Усі троє торік брали участь у фіналі чемпіонату Європи зі спідвею серед юнаків до 16 років.

"У нас працює секція спідвею, і ми хочемо, щоб наші перспективні хлопці не втратили цей спортивний рік. Тому ми домовилися з "Унією" з Тарнува, що цей клуб візьме під опіку наших гонщиків, забезпечить їх проживанням, харчуванням, а найголовніше — вони зможуть тренуватися під керівництвом добре знаного у Рівному спідвеїста Станіслава Бужі", — розповів Сергій Головня.

16-річний рівненський гонщик Роман Капістін, нині — чинний віцечемпіон Європи зі спідвею серед юнаків. Він сподівається, що зможе у Польщі не лише тренуватися, але й змагатися.

"Сподіваюся, що буду прогресувати, їздити там, брати участь у змаганнях", — сказав Суспільному Роман Капустін.

За словами Сергія Головні, до "Клубу вболівальників рівненського спідвею" зверталися з пропозицією взяти під опіку юних гонщиків також клуби з польських Лєшно, Любліна та Жешува. Але оскільки "Унія" з Тарнува запропонувала допомогу першою, тому саме туди поїдуть юні рівненські спідвеїсти.