На Березнівщині зводять сучасний дитячий садочок

Новий дитсадку будують в Березному, що на Рівненщині, де тривають будівельні роботи. Приміщення вже утеплюють, ведуть електромонтажні роботи та систему опалення.

«Садочок зводять «з нуля», тепер будівля має 3 корпуси, тому групи для вихованців будуть просторі та комфортні. Заклад буде схожий на той, що запрацював в Оржеві у Рівненському районі. Для 150 дошкільнят тут створять дуже хороші умови. Будуть яскраві ігрові та спальні кімнати, спеціально облаштоване подвір’я, сучасний кухонний блок тощо. Проект передбачає впровадження новітніх технологій під час утеплення стін та покрівлі, встановлення енергозберігаючих вікон, вузла обліку та автоматичного регулювання споживання теплової енергії,» - розповідає директор департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Ярослав Мазярчук.

Також, у департаменті повідомляють, що паралельно фахівці відкореговують проект будівництва об’єкту. Адже зараз затверджені нові будівельні норми, які передбачають максимум інклюзивності для соціальних закладів.

У Березному сподіваються, що будівництво нового дошкільного закладу суттєво вирішить проблему із нестачею дошкільних місць. Адже Березнівщина – регіон з позитивною демографічною ситуацією. І нині на одне місце в садочку претендує три дитини. Тож новенький дитячий садочок допоможе зменшити чергу до дошкільних закладів, адже тут працюватимуть вісім груп. Окрім того, буде створено 30 додаткових робочих місць.

Загалом на зведення довгоочікуваного садочка цього року вже виділено більше 16 млн грн. із Державного фонду регіонального розвитку та 1 млн грн. з бюджету Березнівської міської ради.