На Березнівщині односелець викрадав дрова у літньої жінки

До дільничного офіцера поліції Березнівського відділення учора, 19 листопада, звернулася соціальний працівник, яка наглядає за 81-річною жителькою села Іванівка, що із території господарства пенсіонерки невідома особа викрала дрова. Поліцейський оперативно викрив зловмисника, який проживає неподалік.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що син привіз матері на зиму деревину, яку вивантажив на подвір’ї і поступово рубав на дрова. Однак жінка запримітила, що кількість їх поступово зменшується. Тоді й зрозуміла, що її дровами хтось «користується».

Як з’ясували поліцейські, у темну пору доби до обійстя пенсіонерки періодично навідувався 53-річний непрацюючий односелець. За відсутності сировини для опалення власного житла, він вирішив «заготовити» сусідські дрова, які тачкою перевозив до себе. Невикористану їх частину і виявили за підсобним приміщенням. Орієнтовна сума завданих потерпілій збитків становить понад тисячу гривень.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактом крадіжки за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення 53-річному чоловікові про підозру.  Максимальне покарання, передбачене санкцією інкримінованої йому статті — до трьох років позбавлення волі.

-- Відділ комунікації поліції Рівненської області