Мотопомпи з Рівненщини передадуть на Херсонщину

Фото ілюстративне

На Рівненщині відбулося термінове засідання робочої групи, яка вже працює над питаннями допомоги жителям Херсонщини. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Рівненщина не стоїть осторонь. Будемо допомагати Херсонщині. Потреби ми знаємо, адже комунікуємо з начальником Херсонської ОВА. Вже маємо перелік того, що першочергово буде надано і забезпечено. Транспорт загружається усім необхідним. Наразі найбільша потреба затоплених територій – це мотопомпи, які відкачують воду», - сказав очільник області.

Віталій Коваль також додав, що всі мотопомпи, які були вилучені правоохоронцями, передамо на Херсонщину. Також шукаємо можливість ремонту поламаних.

«Сьогодні ще раз промоніторили вільні місця, куди можна поселити людей з Херсонщини. Наразі їх 2,5 тисячі. Люди, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, вже прибувають. Поки лічба іде в межах десятків. Координуємо і об’єднуємо роботу усіх служб і департаментів, міжнародних донорів та волонтерів», - підсумував очільник області.

Нагадаємо, діє гаряча лінія для евакуації +380 (362) 400 100, а також за мобільними номерами (098) 505 83 25 та (097) 008 81 91.

Спільними зусиллями прямуємо до Перемоги. Україна - єдина!

#Рівненщина_Херсонщині