Міський голова нагородив відомого рівненського письменника літературною премією

На здобуття міської літературної премії імені Уласа Самчука претендувало четверо рівненських авторів. А отримав її митець Олександр Васильович Ірванець за літературно-художнє видання «Три плюс два».

Міський голова Олександр Третяк урочисто вручив знаному поету диплом лауреата, нагрудний знак та сертифікат на грошову винагороду. Цьогоріч розмір літературної премії склав 18 тисяч гривень.

– Я пишаюся, що у нашому місті відбуваються події такого рівня. Ми багаті тим, що маємо потужний освітній і культурний потенціал. Мій пріоритет – максимально звернути увагу на людський ресурс. Коли ми розкриємо свій потенціал, то станемо потужною країною. Вірю, що з Вашим потенціалом, Олександре Васильовичу, у нас все вийде, – наголосив міський голова Олександр Третяк.

 

– Я дуже вдячний усім, хто доклав своїх зусиль, щоби я отримав цю премію, – сказав Олександр Ірванець, – Я високо ціную Уласа Самчука, особливо його генеральний твір (він так і сказав) «Волинь»…Рівне – це моє місто. І я – вдячний його мешканець.

Окрім того, що з-під пера Олександра Ірванця вже вийшов роман «Рівне/Ровно», письменник зізнався, що знову пише прозовий твір про Рівне. Дія його відбуватиметься у центрі нашого міста та охопить локацію «бібліотека-музей-стадіон».

Нагадаємо, що міська літературна премія імені Уласа Самчука заснована у 2012 році з метою увічнення пам’яті видатного українського письменника Уласа Самчука, заохочення сучасних прозаїків до написання творів художньої літератури, які збагачують духовний світ, будять історичну пам’ять народу та його національну свідомість. Таким чином популяризується новітня українська література, а також відзначають кращих митців у галузі художньої літератури.