Міський голова ініціював створення реабілітаційного центру для військових у Рівному

Сьогодні, 6 березня, міський голова Рівного Олександр Третяк, головний лікар міської мікарні № 2 Олександр Шегера презентували напрацювання розвитку реабілітаційного центру для військовослужбовців на базі міської лікарні №2.

“Моя мета зараз - створити такі умови для ветеранів та військовослужбовців, щоб вони комфортно почувалися у місті після повернення з фронту. Саме тому ініціював створити повноцінний реабілітаційний центр на базі нашої другої міської лікарні. Цей медичний заклад плануємо переформатувати під потреби військових. Ми маємо стати прикладом поваги до героїв, які захищають нас серед усіх міст України,” - наголосив Олександр Третяк.

Серед пріоритетних цілей міської влади - створити найкращі умови для наших захисників, всіляко сприяти їх реабілітації. Тож наразі розпочинається процес активної роботи над нашим центром, долучаємо до підтримки усіх небайдужих, які бажають зробити свій внесок у його створення.

“Перші чотири мільйони гривень благодійної допомоги від Місії Обітниця миру ми вже отримали. Паралельно веду перемовини з Генеральним консулом республіки Польща, американськими та іншими іноземними фондами, а також плануємо постійне фінансування цього проекту з міського бюджету,” - розповів Олександр Третяк.

Зокрема, депутати Рівненської міської ради підтримали виділення 29 мільйонів гривень з міського бюджету (кошти платників податків) та придбали унікальний для України прилад - Walkbot. Він вчить наших захисників заново ходити та повертатися до повноцінного життя.