Майже 90% молодих людей з Рівненщини планують і далі жити в Україні

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг зустрівся із представниками молодіжної ради при Рівненській облдержадміністрації.

Разом вони обговорили реалізовані у минулому році проєкти та визначили заплановані ключові ініціативи.

«За минулий рік ви всі проявили велику стійкість. Ми дякуємо нашим ЗСУ за те, що вони тримають оборону. Але наша тилова участь – теж важлива. У кожного свій фронт і дуже важливий фронт у вас, в молоді. Ваша енергія перемоги, це те майбутнє, яке нам буде потрібне. Генеруйте цю енергію і надалі. Кожен день нашої з вами активності – наближає перемогу», - зазначив Сергій Гемберг.

На засіданні молодіжної ради заступниця начальника управління у справах молоді та спорту Наталія Чигир розповіла про результати опитування молоді Рівненської області. Так, основна категорія опитаних були особи віком від 14 до 18 років із сільської місцевості. На питання, чи змінилося їх місце проживання після 24 лютого – більше 85% відповіли, що і надалі проживають у Рівненській області.

«Приємним є той факт, що понад 87% планують жити, навчатися та працювати в Україні. Також 70% молоді вірять в ЗСУ та перемогу. Також згідно з опитуванням, яке проводило управління, майже 50% почали більше цікавитися історією України та слухати україномовний контент», - розповіла Наталія Чигир.

Також голова молодіжної ради Катерина Васелець розповіла про роботу за 2022 рік. Основна діяльність усіх членів ради була волонтерською. Це і допомога військовим, долучення в організації благодійних заходів, допомога переселенцям та інше.