Майже 2 тисячі ноутбуків закуплять для рівненських вчителів

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки цього року закуплять сучасні ноутбуки для шкіл України. Близько 60 тис. вчителів отримають новітні ґаджети.

За інформацією Час-Дій.

Деталі: Така ініціатива полегшить вчителям проведення онлайн уроків. Для цього виділили 980 мільйонів гривень з державного бюджету України.

Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук у своєму Telegram-каналі розповів, що в межах субвенції майже дві тисячі вчителів з Рівненської області отримають сучасні ноутбуки. За його словами онлайн-навчання у школах це чудова практика як для дітей, так і для вчителів. Проте наразі воно не може повністю замінити традиційну форму навчання.

Коментар: 

Для Рівненської області з бюджету виділили майже 40 мільйонів гривень та планується закупівля понад двох тисяч ноутбуків для вчителів та шкіл. Цифровізація освіти – це ще один виклик сучасного світу, який, безумовно, дещо спрощує життя, як і учнів, так і вчителів. Але, звісно, таке навчання у жодному разі не може замінити повноформатну освіту“, – повідомив нардеп.

У Мінцифри створили спеціальний дашборд, завдяки якому можна відстежити процес закупівлі ноутбуків окремо для кожного регіону.