Ляшко приїхав у лікарню на півночі Рівненщини

Міністр охорони здоров?я Віктор Ляшко відвідав із робочим візитом Рівненську область, де ознайомився з роботою Зарічненської райлікарні, що розташована за 180 км від обласного центру і майже на кордоні з Республікою Білорусь.

За інформацією «Рівне вечірнє».

Попри віддаленість населеного пункту, колектив медзакладу організував надання медичної допомоги та отримав контракти з НСЗУ Національна служба здоров'я України на 2022-й рік за десятьма пакетами. Загальна ціна договору становила близько 65,7 млн грн.

Також заклад зміг отримати додаткове фінансування заробітних плат інтернів у розмірі 128 тис. грн.
Загалом з січня по вересень поточного року, надаючи як первинну, так і спеціалізовану медичну допомогу, лікарня отримала від держави фінансування за надані послуги у розмірі понад 50 млн грн., повідомляє Міністерство охорони здоров'я України  

- Стратегічний підхід, спрямований на розвиток закладу, вміння планувати та приймати управлінські рішення, за підтримки держави роблять можливим належне функціонування і забезпечення лікарень навіть у віддалених населених пунктах, – наголосив Віктор Ляшко. – Водночас з урахуванням географічного розташування деяких населених пунктів у зоні обслуговування лікарні, стану автомобільних доріг, нового адміністративного поділу області для таких лікарень повинно бути визначене окреме місце в спроможній мережі госпітального округу. Подальший розвиток цього закладу в частині покращення певної матеріально-технічної бази та доукомплектування кадрами дозволить закрити і питання доступності людям медичної допомоги у разі інсультів та забезпечить раннє виявлення онкологічних хвороб. 

В медичному закладі надають консультативну допомогу лікарі з онкологічного центру Луганської області, які вимушені були залишити своє місце роботи через повномасштабне вторгнення рф на територію України.