Корнинське перехрестя додатково освітлюють

На Корнинському перехресті облаштовують додаткове освітлення. Запрацює воно вже в грудні, наразі вже встановлюють додаткові стовпи. У планах також обмеження руху з відповідними знаками, зміна алгоритму відеофіксації швидкості з 70 до 50 км та облаштування транспортного світлофора. 

Про це стало відомо під час наради  під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна з представниками ГУ Національної поліції, патрульної поліції, Служби автомобільних доріг у Рівненській області. У нараді також взяв участь голова Корнинської громади Роман Горбатюк-Василейко.

 «Днями на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Корнин Рівненського району сталася смертельна ДТП. Це вже третя аварія на цьому відрізку дороги, де загинула людина. А загалом тут сталося 14 автопригод. На відрізку дороги знаходиться нерегульований освітлений пішохідний перехід та встановлена камера автофіксації. Наявний наземний перехід не в повній мірі виконує свою функцію, тому наше рішення має вдосконалити механізм безпечного руху. Водії, які рухатимуться зі швидкістю більше 50 кілометрів за годину, отримуватимуть штрафи», - пояснює перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Наразі запропонована нова схема дорожнього руху перебуває на погодженні. 

«У найбільш потенційно небезпечні години руху на перехресті тимчасово чергуватиме екіпаж патрульних. Також залучать офіцерів громади», - додає начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Рівненській  області Руслан Жук.

Зауважимо, що патрульні чергують у найбільш аварійно небезпечні години – зранку та ввечері. Тобто коли люди їдуть на роботу та повертаються додому. 

Також йшлося про ситуацію на автошляхах області у зв’язку із погодними умовами. Наразі на державних дорогах в межах області задіяно 58 спецмашин, а місцеві автошляхи Рівненщини обслуговує 75 одиниць техніки.