Колишнього поліцейського притягнуто до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

Суд, за участі прокурора Гощанського відділу Здолбунівської окружної прокуратури, притягнув до адміністративної відповідальності поліцейського, який вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 172-6 КУпАП.

В ході розгляду протоколу з’ясовано, що чоловік, під час служби в органах Національної поліції України подав рапорт про звільнення зі служби в поліції за власним бажанням. Наказом начальника ГУНП в Рівненській області, останнього у 2019 році звільнено зі служби за власним бажанням. Разом з тим, будучи суб’єктом, на якого поширюється дія Закону України  «Про запобігання корупції»,  припинивши діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, без поважних причин несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік.   

Постановою суду колишнього поліцейського визнано винним та накладено адміністративне стягнення згідно санкції статті у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

Матеріали Здолбунівської окружної прокуратури
Рівненської області