Художниця Наталія Брічук  з Рівного представила Україну на фестивалі в Грузії

Рівненська художниця Наталія Брічук представила Україну на фестивалі в Грузії

Джерело видання 7 днів.

«Лабораторія 2/20» (Laboratory 2/20 ??????????? 2/20) – мистецький фестиваль, що відбувається в Батумі вже 4-й рік під керівництвом Отара Катамадзе, грузинського драматурга, режисера та актора, та художниці Ірми Сурманідзе.

Для фестивалю цього року було оголошено відбір всім бажаючим, в результаті якого було обрано 6 художників, 6 режисерів, 6 музикантів та 6 письменників зі всього світу для спільної творчості без рамок та обмежень.

Виключенням не стало і місто Рівне. Наталія Брічук – сучасна українська художниця з Рівного, пройшла відбір та представила Україну на фестивалі в сонячній Грузії. Варто відмітити, що її єдину обрали для участі з нашої країни!

Художникам було запропоновано створити три великих полотна на вільну тему розміром 2 м 20 см (звідси і походить назва фестивалю). Наталя створила три картини на тему: «Українські жінки». Головне натхнення художниці – це українські традиції та народ. Особливо сильно художниця надихається українськими селами, в яких до цих пір шанують і поважають традиції.

Своїми картинами Наталія сприяє впровадженню та інтеграції традиції в сучасний світ, переосмислює традиційні українські сюжети на новий лад крізь свою призму. Її вирізняє серед інших власний стиль і бачення краси, а також легкість і зухвалість, як в малюнках, так і в картинах. Одна з головних тем в роботах Наташі – індивідуальність жінки, її сила і прагнення до незалежності.

Ідеєю фестивалю «Лабораторія 2/20» є і те, що після завершення роботи над полотнами, до художника для спільної творчості приєднуються ще троє людей: режисер, композитор та письменник. Усі разом вони обговорюють концепцію робіт та готують ідеї, щоб зняти відео-арт, написати музику та поезію.

У команді Наталії були режисерка Саломе Джогідзе, композитор Арчіл Давітадзе та письменниця Маріам Діасамідзе і надихнувшись «Українськими жінками» Наталії Брічук, вони зафільмували історію, яка є невід‘ємною частиною картин і яку презентують вже цієї осені.