Керівник відділення Фонду держмайна у Рівному прокоментував обшуки у відділенні Фонду держмайна

Вчора, 1 лютого представники правоохоронних органів проводили обшуки в Регіональному відділенні Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях.

Повідомлялось, що слідчі дії проводяться у рамках кримінального провадження за статтею 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Начальник Регіонального відділення Кирило Бережний прокоментував журналістам «Рівне Медіа» цю ситуацію:

«У межах кримінального впровадження я не можу коментувати деталі цієї справи, оскільки вони навіть мені самому невідомі, а відомо тільки те, що стоїть в ухвалі про проведення обшуку. Та моє ставлення до ситуації загалом наступне: цілком закономірно, що правоохоронні органи контролюють нашу діяльність, тому що неконтрольованість дій будь-якого державного органу народжує безкарність. Ми маємо звітувати і відповідати про те, що ми робимо, надавати роз’яснення тих чи інших дій. Хоча зрозуміло, що безпосередньо формулювання підстав для проведення обшуку, зазначене в ухвалі, мені неприємне».

Окрім цього він додав, що обшук проводила обласна прокуратура, з якою вони неодноразово комунікували з робочих питань, що стосуються законодавчого підґрунтя оренди й приватизації держмайна:

«Зазвичай прокуратура запобігає можливим неточностям у роботі регіонального відділення - ми часто звертаємося до них за консультацією. Нам немає що приховувати, тому я взагалі не маю ніяких зауважень до слідчих дій, що відбувалися вчора. Кожен виконує свою роботу. Наша робота прозора й відкрита ще й через те, що ми підконтрольні іншим органами державної влади».