Із Слов’янська на завтра запланована евакуація мешканців автобусом до Рівненської області

На Донеччині зі Слов’янська 27 травня 40 мешканців виїхали евакуаційним автобусним рейсом до Дніпра. Завтра – буде евакуація до Рівненщини.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Слов’янська міська військово-цивільна адміністрація з посиланням на керівника міської ВЦА Вадима Ляха.

«Сьогодні 40 людей відправили до Дніпра. Дякуємо всім, хто допомагає слов'янцям виїжджати в безпечне місце. Не зволікайте! Використовуйте цю можливість!», - наголосив очільник міста.

Зазначається, що завтра, 28 травня, заплановано відправлення безкоштовного евакуаційного автобусу до Рівненської області. Запис здійснюється за телефонами гарячої лінії Слов’янської МВА.

Лях зауважив, що із наближенням фронту життя у Слов’янській громаді стає дедалі складнішим. Через аварії на електромережах частина мікрорайонів залишається без енергопостачання. Над вирішенням цієї проблеми працюють фахівці. Зокрема, через відсутність електроенергії сьогодні не змогли вийти на лінію тролейбуси. Рух електротранспорту буде відновлено, як тільки з’явиться можливість.

Крім того, у місті вирішується питання з забезпеченням хлібом. Низка магазинів пропонують продукцію власної випічки. У фірмовій мережі можна придбати хлібобулочні вироби місцевого хлібозаводу. Окрім того, до міста в достатній кількості завозиться хліб із Дружківки та Дніпропетровської області.

Завантажені банкомати «ПриватБанку». Інкасація банкоматів «Ощадбанку» відбувається по вівторках та четвергах, повідомили у міській адміністрації.

Як повідомлялося, місто Слов'янськ на Донеччині зранку 24 травня знову зазнало ворожого обстрілу, касетні снаряди влучили у приватну забудову одного з мікрорайонів.

Наразі підрозділи російських загарбників відновлюють наступ на Слов’янському напрямку.