Іноземець організував злочинне угрупування з продажу контрафактних цигарок у Рівному

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Рівного, яким інкримінують незаконне придбання, зберігання та збут підакцизних товарів, вчинені організованою групою (ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

За інформацією “Інформаційний потік”.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував угруповання 38-річний іноземець, який тривалий час проживає у Рівному. Він, зокрема, здійснював керівництво групою, закупкою та збутом незаконно виготовлених цигарок, а також розподіляв прибуток. Троє спільників відповідали безпосередньо за придбання, зберігання та подальший збут тютюнових виробів.

Зберігали товар зловмисники в гаражі, а збували – через кілька кіосків на місцевих ринках.

Під час санкціонованих обшуків у обвинувачених вилучено близько 18 000 пачок цигарок без марок акцизного податку та жодних документів, які підтверджують їх походження. Орієнтовна вартість цього товару – майже 900 000 грн.

На вилучені цигарки судом накладено арешт. Крім того, арештовано також 5 автомобілів, 120000 гривень, 7100 доларів США та 1570 Євро.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді   штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.