Ініціативна волонтерська група РАЕС організувала збір коштів для закупівлі автомобілів українським захисникам.

. Чергові три авто атомники спільно з волонтерами міста Вараш привезли з-за кордону, відремонтували та передали до Мальтійської служби допомоги в Івано-Франківську, яка облаштувала їх під евакуаційні автомобілі для військових медиків.

У двох авто є обладнання для штучної вентиляції легень, зупинення критичних кровотеч, перевезення особового складу та потерпілих із зони бойових дій, зокрема ноші та коляска.

Також «мальтійці» обладнали буси аптечками з медикаментами, перев’язувальними матеріалами, антисептиками, які нині потрібні українським бійцям, а третій бус завантажили продуктами харчування.

Волонтер-рятувальник Мальтійської служби допомоги Віталій зазначає, що вже цього тижня авто будуть доставлені військовим: «Ми проаналізували й порадились з медичною ротою і підготували все необхідне медичне спорядження, ліки й продукти. Автомобілі будуть передані адресно на схід. Наразі в нас є можливість обладнати медичним спорядженням ще два таких авто. Тож запрошуємо усіх небайдужих передати кошти на нові евакуаційні авто ініціативній волонтерській групі РАЕС або ж місцевій спілці ветеранів Афганістану. Лише разом до Перемоги!».

За час повномасштабної війни команда волонтерів – працівників різних структурних підрозділів електростанції та небайдужих мешканців міста-супутника організувала та налагодила увесь процес – комунікацію із військовими, пошук, купівлю та привезення автомобілів, їхній ремонт та адресну передачу.

 «Як наші військові цілодобово захищають країну, так само працює і волонтерський тил, адже ми не можемо інакше. Ми тримаємо зв’язок із військовослужбовцями, намагаючись вчасно реагувати на їхні потреби», – розповідає волонтер, працівник цеху дезактивації та радіоактивних відходів РАЕС Григорій.

Від початку повномасштабного російського вторгнення волонтерська команда РАЕС передала оборонцям близько десятка автівок для виконання службових завдань.

РАЕС