Громади Рівненщини та Волині отримають 20 мільйонів гривень на розвиток сироваріння - Мінрегіон

Громади Рівненської та Волинської областей отримають 20 мільйонів гривень від держави на розвиток сироваріння для стимулювання регіонального розвитку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

"Проєкт від Козинської громади цього року став одним з переможців конкурсного відбору серед проєктів регіонального розвитку. Козинська та ще 14 невеликих громад з Рівненщини та Волині об’єднались і будуть виготовляти молочну продукцію та сири", - йдеться у повідомленні.

Сертифікат переможця від Мінрегіону представникам громади вручив заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря під час робочої поїздки на Рівненщину.

Він зазначив, що проєкт розвитку підприємств у сфері сироваріння в громадах Рівненської та Волинської областей - приклад того, як навіть невеликі сільські громади, якщо мають бажання, можуть отримати державну підтримку для власного розвитку. Громади підготували якісний проєкт і в результаті отримали державну підтримку в розмірі понад 20 млн грн.

«Впевнений, що такий проєкт дасть поштовх для розвитку регіону. І згодом зможе розширитись і на інші області. Головна його користь – люди отримають роботу, утримання худоби не буде збитковим, припиниться занепад сільського господарства», – зазначив Лукеря.

Проєкт реалізовуватиметься протягом двох років. За цей час місцеві жителі отримають консультації щодо виготовлення сирів та подальшого просування своєї продукції, будуть придбані добрива та травосуміші, підготовлені та засіяні пасовища, придбано трактор та інше обладнання для заготівлі кормів, обладнання для доїння корів, буде придбано обладнання для сироварні, облаштовані свердловини для водопостачання тощо.