Голова Рівнеоблради записав відео щодо розслідування в діагностичному центрі

Голова Рівненської облради Сергій Кондрачук заперечив політичне переслідування керівника діагностичного центру Романа Шустика. Крім того, розповів про те, як медик допомагав особисто його родині та пояснив, чому у закладі "все буде добре".

Посадовець записав дев'ятихвилинне відео як відповідь на закиди про політичні мотиви службового розслідування та відсторонення Романа Шустика. Суспільне вибрало, на нашу думку, найважливіші моменти цього відео.

Джерело Рівне.Суспільне.

При чому тут політика

Перших кілька хвилин відео Сергій Кондрачук говорить, що, на його думку, деякі змі маніпулятивно висвітлюють тему зі службовим розслідуванням та відстороненням керівника діагностичного через заборгованість із зарплатні в 1,8 млн грн.

Потому ще кілька хвилин Сергій Кондрачук, який представляє "Європейську солідарність" і має формальну більшість в обласній раді, наводить приклади ситуацій, коли представники "Слуги народу", як і Роман Шустик, очолюють інші обласні комунальні підприємства і мають на них певні проблеми. При цьому, каже, там розслідування не починались, бо від керівників закладів поки не було листів про ці проблеми. А від діагностичного такий лист був.

"Тому коли я чую про політичні переслідування Романа Шустика – то, направду, мені дуже прикро. Нагадаю шановній громаді, що коли була заборгованість по зарплаті в мільйони гривень по Острозькій психлікарні – ми теж розпочинали службове розслідування. Під час його проведення на той час керівник написав заяву на звільнення за власним бажанням. Це теж тоді було політичне переслідування? Чи в тій ситуації я мав поступити по-одному, а в цій, тому що там керівник Роман Петрович – по іншому?", – каже Сергій Кондрачук.

Сергій Кондрачук у коментарях оприлюднив лист з діагностичного центру

Шустик – "людина з великим серцем"

Сергій Кондрачук каже, що перед записом відеозвернення переглянув листування з Романом Шустиком.

"Щоб ви розуміли: пів року тому він допомагав мені лікувати доньку, навіть казав "Сергій, візьмемо аналізи, поїдемо в Київ". Зовсім нещодавно звертався по своєму батьку. І те, що Роман Петрович – дійсно людина з великим серцем, яка робить добро – в мене немає жодного сумніву. Більше того, частина людей, які його щиро захищають, я переконаний, вони так само звертались до Шустика і їм не відмовили", – каже голова облради.