Генпрокуратуру Кубрак не влаштовує

 Він особисто приїхав зі столиці, аби засвідчити результати перевірки обласної прокуратури, котру у Рівному проводили понад три десятка працівників апарату Генпрокуратури України. Ознайомившись із результатами перевірки, Генпрокурор відсторонив Сергія Кубрака від виконання обов’язків прокурора області.

Порушення, які знайшли у роботі Сергія Кубрака, потягнули аж на 27 аркушів службової записки. Зокрема у ній зазначено, що прокуратура не реагувала на ситуацію із ростом заборгованості із зарплати, немає жодного подання на стягнення збитків, завданих державі, натомість в області нарахували понад 50 грубих порушень прав громадян внаслідок того, що їх незаконно притягнули до кримінальної відповідальності.
Окрім того, зазначив заступник Генпрокурора, Сергій Кубрак неправдиво звітував перед Генпрокуратурою про виконану роботу, відтак складається враження, що в області все прекрасно: зарплату платять всім чесно і вчасно, а корупції взагалі нема. Натомість, зазначив Володимир Гузир, щойно він вийшов з автомобіля,  до нього вже почали підходити люди зі скаргами на роботу прокуратури.
Володимир Гузир також зауважив, що у Генпрокуратурі розуміють, що із Рівненщини добровільно на антимайдан ніколи  не поїхало б стільки людей. Проте досі не притягнуто до відповідальності жодного посадовця, який організовував поїздки на антимайдан, змушуючи працівників бюджетної сфери брати у них участь.
– Більше того, - зазначає він, - є підстави вважати, що пан Кубрак причетний до «кришування» незаконного видобутку бурштину. Наприклад, обласна прокуратура повернула зловмисникам вилучені у них мотопомпи. Коли ж я запитав причину, мені відповіли, що Полісся — болотиста місцевість і ці мотопомпи місцеві використовують для дренажування боліт.
Між іншим, Сергія Кубрака Володимир Гузир знає уже понад 20 років. Каже, на посадах у Генпрокуратурі він показував себе як грамотна людина. Однак на посаді прокурора області виявився неспроможним виконувати ні загальні, ні галузеві вимоги Генпрокуратури. Такий прокурор не відповідає, передусім, вимогам часу. До того ж  Сергій Кубрак створив украй погану атмосферу в колективі обласної прокуратури, що не сприяє професійному росту тих кадрів, які мають відповідний потенціал.
До речі, у Генпрокуратурі продовжать перевірку діяльності обласного прокурора на цій посаді, тож, з огляду на таку кількість огріхів, можливо, буде відкрите й кримінальне провадження щодо неправомірних дій уже екс-прокурора Рівненщини.
Андрій Ковк