Двох чоловіків засудили до 12 років за катування та вбивство підприємця на Рівненщині

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох чоловіків у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  п.п.4,6,9,12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство), ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.2 ст.185 (Крадіжка за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.357 (Викрадення документів) Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду прокурором доведено, що двоє чоловіків, у квітні 2014 року, діючи з корисливих мотивів і за попередньою змовою, викрали автомобіль у 65-річного жителя с. Країв Острозького району. Власника авто «КІА SORENTO», при цьому зв’язали, побили, вивезли та залишили в лісі. Чоловік, внаслідок вказаних протиправних дій, помер. Автомобіль зловмисники перегнали в місто Нікополь, Дніпропетровської області, де планували продати по запчастинах.

За результатами дослідження наданих прокурором доказів, Здолбунівським районним судом обвинувачені визнані винними у вчиненні вказаних злочинів та засуджені до 12 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна. Також, із засуджених стягнуто 639 тисяч гривень в рахунок компенсації матеріальної та моральної шкоди на користь родичів загиблого. 

До набрання вироку суду законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.

Відповідно до частини 1 статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області